Medite Tricoya
 • Best Presterende Houtvezel Plaat

  Best Presterende Houtvezel Plaat

 • Perfect om te Coaten

  Perfect om te Coaten

 • 50 Jaar Garantie

  50 Jaar Garantie

 • Dimensionale Stabiliteit

  Dimensionale Stabiliteit

   

Nieuws


8.02.17
Architect kiest voor MEDITE TRICOYA EXTREME voor woon/werk-ark

De tatami, een rijststro-mat die al eeuwenlang in Japanse woningen wordt gebruikt, geldt ook tegenwoordig in Japan nog als leidraad bij het meten van huizen en kamers. De maat en het legplan van tatami-matten vormden voor de Amsterdamse architect Julius Taminiau de inspiratiebron en het uitgangspunt voor het ontwerp van een woon- en werkboot. De afmetingen van de tatami komen vrij nauw overeen met de standaardmaten van 244 x 122 cm van veel hedendaags plaatmateriaal. Om dat materiaal ook langdurig als gevelbeplating voor een ark te kunnen gebruiken, is een duurzaam, watervast plaatmateriaal vereist. De architect koos daarom voor MEDITE TRICOYA EXTREME; deze houtvezelplaat gemaakt van geacetyleerd hout, verkregen via een gepatenteerd proces, is watervast en onderscheidt zich door een hoge dimensionele stabiliteit en extreme duurzaamheid.


8.12.15
Opmerkelijke kunstgevels krijgen een nieuw leven met Medite Tricoya Extreme

Uit een samenwerking tussen woningbouwvereniging, architect en kunstenaarsvereniging GBK werden vijftien jaar geleden ontwerpen gemaakt voor de betonnen voorzetgevels van de Rolling Stonesstraat in Lent. In totaal maakten de kunstenaars 80 ontwerpen die het stalenboek vormden waaruit de nieuwe bewoners ‘hun’ gevel konden kiezen. Inmiddels zijn sommige gevels aan vervanging toe. Kunstenaarsduo vGtO bewaakt het onderhoud van de kunstwerken en koos voor twee te vervangen gevels voor het duurzame plaatmateriaal Medite Tricoya Extreme van Coillte Panel Products.


30.09.15
Medite Tricoya Extreme als basis voor brandwerende deuren Weekamp Deuren

Deurenproducent Weekamp Deuren uit Dedemsvaart gebruikt bij de productie van haar brandwerende deuren het Medite Tricoya Extreme plaatmateriaal als dekplaat. De deuren die hiermee worden vervaardigd, zijn recent door Efectis Nederland succesvol getest op 60 minuten brandwerendheid.


13.08.15
Medite Tricoya Extreme voor Buzzbench

Juli 2015 - Mensen en bijen samen op de vierkante meter. Velen zullen er niet aan moeten denken uit angst te worden gestoken. Daarom houden we bijen liever op afstand. Daar brengt de Buzzbench, een monumentale bank in het Amstelpark, echter verandering in!


Social Media